BÉLFLÓRA
Kellemetlen tüneteket tapasztal? Ezek adódhatnak a bélflóra egyensúlyának felborulásából!
A DISZBIÓZIS -

az emberrel szimbiózisban élő baktériumok abnormális állapota, mely a bélrendszerben a bélflóra egyensúlyának felborulását jelenti. A nagyon népszerű magyarázat ellenére ez az elgondolás meglehetősen ellentmondásos: egyesek betegségnek gondolják, mások teljes mértékben tagadják a létezését.

Fontos figyelembe venni, hogy nem létezik “szabvány” bélflóra – mindegyik egyedi1. Ez azt jelenti, hogy a normálistól bármilyen eltérést csak vizsgálatok eredményeként, illetve a kellemetlen tünetek jelenlétekor lehet észlelni.

Az alábbiakban bélflóra egyensúlyzavarával összefüggő leggyakoribb tüneteket foglaljuk össze, amelyek oka különbző lehet*:

Tünetek
Hasmenés
További részletek
Fokozott bélgáz-képződés
További részletek
Székrekedés
További részletek
*A felsorolt tünetek más betegséget is jelezhetnek így konzultáljon kezelőorvosával!
A BÉLflóra egyensúlya -
az állapot, amikor a jótékony és a káros baktériumok egyensúlya helyreáll, így a diszbiózisból adódó kellemetlen tünetek megszűnését tapasztalhatjuk.
A BÉLFLÓRA EGYENSÚLYA ÉS AZ IMMUNRENDSZER
Hogyan lehet hatással immunrendszerünkre a bélflóra egyensúlya?
További részletek
Elinix®
kemény kapszula; 14 db és 28 db
Az Elinix® probiotikum olyan jótékony hatású baktériumokat tartalmaz magas csíraszámban, amelyek az emberi bélflóra természetes alkotóelemei, ezzel segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát**.
linex-forte
** Lactobacillus acidophilus (LA-5®) és Bifidobacterium animalis subspecies lactis (BB-12®) tartalmú készítmény. A BB-12® és az LA-5® a Chr. Hansen A/S bejegyzett védjegyei.
OELI1658/04.20