PROBIOTIKUM
Az egész bélrendszerben segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.
Elinix®
kemény kapszula; 14 db és 28 db
Elinix®
kemény kapszula; 14 db és 28 db
Az Elinix® probiotikum olyan jótékony hatású baktériumokat tartalmaz magas csíraszámban, amelyek az emberi bélflóra természetes alkotóelemei, ezzel segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát*.
Alkalmazási információk
linex-forte
Az Elinix®-ben található baktériumok tulajdonságai

Az Elinix® probiotikum, mert olyan mikroorganizmusokat tartalmaz, amelyek megfelelő mennyiségben elfogyasztva jótékony hatásúak. Kétféle probiotikus baktériumtörzset tartalmaz (Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium animalis subsp. Lactis, BB-12®), melyek segítik a megfelelő bélflóra kialakulását és működését.

Az LA-5® és a BB-12® tagja a vékony-, illetve a vastagbélben található normál bélflórának, ahol hozzájárulnak a megfelelő sav-bázis egyensúly kialakulásához, ami szükséges az emésztőenzimek (normál emésztés), az emberi immunrendszer valamint a bélmozgások (perisztalzis) normál működéséhez. Ezen túlmenően meggátolják a káros baktériumok túlzott szaporodását.

Az Elinix® -ben található baktériumok liofilizált (fagyasztva szárított) állapotban vannak, ezért tárolható a készítmény szobahőmérsékleten, anélkül, hogy elvesztené a hatásosságát. Az LA-5® és a BB-12® ellenáll a gyomorsavnak és az epesavnak, ezért nagyrészük átjut a gyomron és a patkóbélen, és képes megtapadni a vékony- és a vastagbél nyálkahártyáján ahol kifejthetik a hatásukat.

Javallatok

Az Elinix® alkalmazható felnőtteknél, serdülőknél és gyermekeknél hasmenés, haspuffadás, továbbá olyan emésztőrendszeri betegségek támogató kezelésére, amelyeket a bélflóra egyensúlyának a felborulása okoz. Ennek előidézői az alábbiak lehetnek:

  • vírusos és bakteriális emésztőrendszeri fertőzések (pl. rotavírus fertőzés, utazási hasmenés);
  • fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek (antibiotikumok és mesterségesen előállított, kórokozók elleni gyógyszerek);
  • a hasi és a medencei szervek sugárkezelése.
Adagolás és alkalmazás
1–2 éves kor közötti gyermekek:

naponta egyszer egy kapszula.

2–12 éves kor közötti gyermekek:

naponta egy-két alkalommal egy kapszula (pl. reggel és este, a tünetek súlyosságától függően).

Felnőttek, valamint 12 évesnél idősebb gyermekek és serdülők:

naponta egy-három alkalommal egy kapszula (pl. reggel, délben és este, a tünetek súlyosságától függően).

Addig szedje az Elinix® -et, amíg a tünetek fennállnak. Amennyiben a hasmenés két napnál hosszabb ideig tart, orvoshoz kell fordulnia.

Feltétlenül pótolja a folyadék és elektrolit veszteséget.

Alkalmazása gyermekeknél

A 6 évesnél fiatalabb gyermekek hasmenését orvos felügyelete alatt kell kezelni.

Az Elinix® alkalmazása 1 évesnél fiatalabb gyermeknél nem javasolt. Ezen korcsoport számára más, megfelelőbb gyógyszerformák ajánlottak.

Az alkalmazás módja

Az Elinix®-et étkezés közben kell bevenni, mivel ezzel biztosítható a gyógyszer maximális hatásossága.

Az Elinix®-et legalább 3 órával az antibiotikum alkalmazása után ajánlott bevenni.

Az Elinix®-et nem ajánlott alkalmazni alkohol vagy forró italok egyidejű fogyasztásával.

Ha a kapszula bevétele problémát okoz, a kapszula felnyitható és a tartalmát egy kanálba téve, némi folyadékkal elkeverve adható. A folyadékba kevert kapszula tartalmát azonnal el kell fogyasztani.

Összetétel

A készítmény hatóanyagai:

Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium animalis subsp. lactis, BB-12®. Kapszulánként legalább 1 × 109 CFU Lactobacillus acidophilust (LA-5® liofilizátum formájában), és legalább 1 × 109 CFU Bifidobacterium animalis subsp. lactist (BB-12® liofilizátum formájában) tartalmaz. (A BB-12® és az LA-5® a Chr. Hansen A/S bejegyzett védjegyei.)

Egyéb összetevők:

Kapszulatartalom: maltodextrin (glükóz, diszacharidok, poliszacharidok), inulin, oligofruktóz (glükóz, fruktóz, szacharóz), magnézium-sztearát, laktóz, nátrium-benzoát, kálium-benzoát.

Kapszulahéj:

Felső rész: titán-dioxid (E171), hipromellóz, sárga vas-oxid (E172).

Alsó rész: titán-dioxid (E171), hipromellóz

Ellenjavallatok

A készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.

Mikor lehet szüksége bélflórájának a probiotikumok segítségére?
A bélrendszer diszfunkciója esetén

A fertőzések a bélflóra egyensúlyának felborulásához vezethetnek, amit diszbiózisnak is neveznek1,2.

A diszbiózist gyakran kísérik kellemetlen tünetek:

  • Székrekedés és hasmenés
  • Puffadás, felfúvódás, fokozott gázképződés
  • Gyomorfájdalom
  • Hányinger és felböfögés

Az Elinix® probiotikum szedése segít a bélflóra egyensúlyának helyreállításában és fenntartásában, továbbá a diszbiózis kellemetlen tüneteinek leküzdésében.

Antibiotikumok szedése alatt
Utazás alatt
Miért az Elinix®?
1
minőségellenőrzés
Az Elinix® a Lek Pharmaceuticals üzemében kerül előállításra Szlovéniában, amely rendelkezik a Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat tanúsítvánnyal (GMP).
2
Liofilizáció
Az Elinix® kapszulában található baktériumok liofilizált (vagyis fagyasztva szárított) állapotban vannak, melynek köszönhetően növekszik a stabilitásuk a tárolás során, és megőrzik életképességüket a fogyasztásig vagy a terméken jelzett lejárati időig. A liofilizált baktériumok nagy része sértetlenül jut el a bélrendszerbe, amint bekerülnek a bél számukra kedvező környezetébe, és visszanyerik hasznos tulajdonságaikat.
3
Jótékony hatású baktériumok MAGAS CSÍRASZÁMBAN
A gyógyszer élő lakto- és bifidobaktériumot tartalmaz: lactobacillus LA-5®  és bifidobaktérium BB-12® - magas, legalább 1-1 milliárd csíraszámban (CFU) kapszulánként.
4
EGYENSÚLY
Az LA-5® és a BB-12® tagja a vékony-, illetve a vastagbélben található normál bélflórának, segítik az bélflóra egyensúlyának kialakítását és fenntartását.
Tudta Ön?
Az Elinix® kapszulában olyan jótékony baktériumok vannak, amelyek az emberi bélflóra természetes alkotóelemei, és biztosítják a bélflóra egyensúlyát, emellett egyéb fontos feladatokat is ellátnak:
1
Javítják a szervezet védekező képességét
A probiotikumok csökkentik a bélben a pH értéket, és ezzel megakadályozzák a káros baktériumok szaporodását.
2
Hozzájárulnak az emésztési folyamatokhoz
Hozzájárulnak a megfelelő sav-bázis egyensúly kialakulásához, ami szükséges az emésztőenzimek (normál emésztés), az emberi immunrendszer valamint a bélmozgások (perisztalzis) normál működéséhez.5
* Lactobacillus acidophilus (LA-5®) és Bifidobacterium animalis subspecies lactis (BB-12®) tartalmú készítmény. A BB-12® és az LA-5® a Chr. Hansen A/S bejegyzett védjegyei.
OELI1658/04.20